zaterdag 30 juli 2016

🇧🇪De Originele blankenbergse garnaalkroketten!🇧🇪

1 kilo ongepoederde garnalen van kleine vangst, tijdens het pellen enkel de koppen bijhouden voor de fumet, 2 liter water toevoegen aan de koppen, 15 minuten laten zooien, 25 minuten laten rusten, filteren, een roux maken met goede boter en bloem, de koude fumet toevoegen, goed roeren tot de roux mooi opgelost is, de gepelde garnalen toevoegen, enkele blaadjes voorgeweekte gelatine toevoegen, een liaison van eierdooiers ( eiwit sparen voor het paneren) en citroensap buiten het vuur er onder roeren, uitstorten in een geoliede schaal, enkele uren laten opstijven, uitstorten op bebloemde plank, in 32 porties verdelen, in bloem wentelen, door anglaise (eiwit, olie, water, peper, zout) halen, door panko of paneermeel halen en klaars is dit super lekker en goedkoop voorgerechtje! Opdienen met citroen en eventueel gefruite peterselie!
Smakelijk en Keep it Simple!








 De hoeveelheden van het originele familierecept blijven natuurlijk top secret!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten